Resulayn (Sere Kaniye) şehrine yönelik terörist saldırıya ilişkin açıklama




Suriye'nin kuzeyindeki Resulayn / Sere Kaniye'de halkımız Suriye içinden ve dışından 16 Ocak 2013'ten beri daha da şiddetlenen şüpheli silahlı saldırılara zaman zaman maruz kalmaktadır. Buna Suriye'nin bu parçasının demografik yapısını oluşturan sosyal aidiyeti ve ulusal cepheyi bölmeyi amaçlayan çirkin sorumsuz açıklamalar eşlik ediyor. Bu saldırılar, Suriye devriminin kolu olma iddiasındaki Ahrar El Uma, Ahrar Gowairan, Mişal Temo, Guraba Alşam, Afhad el-Resul, Abna Saad bin Abi Wakas gibi bazı tugay ve bölükler ve Özgür Ordu'nun askeri konseyi ile bağlantılı askerler tarafından gerçekleştirilmektedir.
Bu tugaylar kendi başlarına yahut işbirliği içinde silahsız sivillere ve artık devleti temsil etmeyen ve halkın mülkü olan boş devlet binalarına karşı birçok saldırı gerçekleştirdi. Şehirdeki ailelerin çoğunu kaçmaya zorladılar, geride bıraktıkları evleri ve mülkleri yukarıda bahsedilen tugaylar tarafından yağmalandı. Halk Savunma Birlikleri (YPG), bölgedeki aileleri korumak ve bölgenin birçok din ve milliyetten oluşan çok yönlü sosyal yapısını korumak için bu saldırılara karşılık vermek zorunda kaldı. 
Ulusal Eşgüdüm Organı'ndaki bizler, devrime yabancı olan ve yabancı gündemlere, özellikle de Türk gündemine hizmet eden bu grupların eylemlerini şiddetle kınıyoruz. Türkiye, bu grupları destekliyor ve onlara silah, yabancı savaşçı, mühimmat ve sınırı yasadışı şekilde geçen zırhlı araçlar tedarik ediyor. Bu, ulusal egemenliğin açık bir ihlalidir ve uluslararası hukukun bariz ihlalidir, ne Suriye halkına ne de onun özgürlük ve onur devrimine hizmet eden bir harekettir. Tüm bunlar sınırları ve ulusu koruması beklenen, ama onu diktatörlüğünü muhafaza etmek için ve özgürlük ve onur devrimini bastırmak için kullanan bir rejimin elinde tutsak hale gelen Suriye askeri kurumunun kasıtlı yokluğunun gölgesinde meydana geliyor.
Suriye'deki halkımızı bu terörist grupları reddetmeye ve teşhir etmeye çağırıyoruz. Uluslararası topluluğu, terörizmin ve onun aygıtlarının Suriye'ye naklinin apaçık kolaylaştıran Türkiye hükümetine azami baskı yapmaya çağırıyoruz.
Halkımızı, rejimin temsilinin sona erdiği bir bölgede Suriye toplumunun ana bir unsuruna saldırmanın nedenlerini ve amaçlarını sorgulamaya çağırıyoruz. Bu bölge birlikte barış içinde yaşayan ve rejimin devrilmesi çağrısı yapan haftalık gösterilerle başından itibaren devrimin değerlerine ve ahlakına uymanın ön saflarında olan bu toplumun tüm bileşenlerinden oluşan yerel komiteler tarafından yönetiliyor.
Suriye'de Demokratik Değişim İçin Ulusal Eşgüdüm Organı - Yurtdışı
19 Ocak 2013

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kürdistan’da propaganda savaşları: Kazananlar, kaybedenler

Rojava'daki (Batı Kürdistan) askeri durum, cepheler, mevziler, silah durumu: Grafik analiz #WestKurdistanNoPasaran