Serekaniye'de son durum

      
      Yaşamını yitiren YPG militanları
 Çatışmaların 4.gününde YPG komutanlığı yaptığı açıklamada direnişi fedai eylemlerine çevireceğini duyurdu. Son dört günde YPG'nin dört militanı çatışmalarda yaşamını yitirdi. 


   TC ve uluslararası silah şirketleri tarafından desteklenen El Nasra ve benzeri grupların 3.Serekaniye saldırısı 4.güne girdi.  18 Ocak akşamı yolcu otobüslerini durdurup 47 sivil Kürt'ü kaçıran bu çete mensupları yayınladıkları bildirilerde sivilleri PYD ve PKK'li gibi yansıttılar. Zaman zaman Kürt mahallelerine ani baskınlar yapıp Kürt aileleri taciz eden Nevaful Beşir Tugayı adlı çeteye mensup 7 kişi bugün itibariyle YPG güçleri tarafından öldürüldü. TEV-DEM yaptığı açıklamada Serekaniye'nin artık bir varlık yokluk savaşına dönüşeceğini bildirdi. Franco ve gerici çetelerine karşı 1937 yılında Garibaldi, Lincoln ve Connolly taburlarının da içinde olduğu sol cephenin Jarama hattındaki direnişini andırıyor Serekaniye. Yalnız dünya medyası, dünya sol ve liberal aktivist çevreler Serekaniye'de yaşanan acımasız çete saldırılarına karşı şimdilik dilsiz, sağır, kör... Türk medyası ise hükümet tandanslı sessizliğini koruyor. Her zamanki gibi ilk fırsatta dünyanın en haklı direnişini bilgi kirliliğine boğmak üzere pusuda adeta... 
    KUK temsilcisi Abdulhakşm Başar: "Ras el Ayn savaşının ve saldırılarının durması gerekiyor yoksa başka seçenekler açık kalır. lojistik destek TR'den" dedi. KUK ilk defa çok açık biçimde TC'yi saldırılardan sorumlu tutuyor. 
   Girke Zor kuşatması
 YPG'nin Girke Zor bölgesinde resmi Suriye ordusuna yönelik başlattığı devrimci kuşatma günlerinde haydut ÖSO çetelerinin bu Serekaniye saldırıları manidardır. Adeta Esad ordusunu, düştüğü kuşatmadan kurtarmak üzere programlanmış bu saldırı şimdilik kısmen püskürtüldü.  Gırke Zor'da yerel kaynaklar ve PYD'nin açıklamalarına göre teslim olan 27 asker silahsızlandırılıp ailelerine teslim edildi. bugün itibariyle Girke Zor'daki bir çatışmada Esad ordusuna bağlı bir albay öldürüldü. Twitterden  in PYD'ye yakın haber sitelerinden derlediği bilgilere göre ayrıca dün Serekaniye'de bir çete tankı imha edildi, biri de kullanılmaz duruma getirildi. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kürdistan’da propaganda savaşları: Kazananlar, kaybedenler

Rojava'daki (Batı Kürdistan) askeri durum, cepheler, mevziler, silah durumu: Grafik analiz #WestKurdistanNoPasaran