Rojava ve Serekaniye günlüğü

 YPG komutanlarından Serhad Qamişlo'nun bugünkü cenaze töreninden... 
   
     Serekaniye'de bugün YPG güçleri çetecilerin yuvalandığı mahalleye baskın düzenledi. Baskın sonuçları hakkında kesin bilgiler olmamakla birlikte ANF'ye göre çeteci gruplar ağır kayıplar verdi. YPG'ye yakın siteler çatışmaların 7.gününde çete unsurlarının çatışmalarda ölen militanlarının cenazelerini yaktıklarını iddia etti. PYD'nin twitter hesabından yaralanan çeteciler arasında bir Türk subayının olduğu da duyuruldu.  Bugün de devam eden çatışmaların ardından Serêkaniyê'de yaralanan çete mensupları, Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne getirildi. Serêkaniyê tarafından sınır kapısına getirilen 15 yaralının Türkiye'ye ait ambulanslarla Ceylanpınar'a getirildiği öğrenildi. Bu arada bir Arap haber sitesi birkaç ÖSO üyesinin YPG saflarına katıldığını bildirdi. akşam saatlerinde YPG güçlerinin Serekaniye'de hastane olarak kullanılan bir çete merkezini kuşattıkları bildirildi. 

   YPG komutanlarından Serhat Qamişlo'nun bugünkü cenaze törenine  binlerce kişi katıldı. KCK Yürütme Kurulu adına son dönemdeki gelişmeleri değerlendiren Murat Karayılan, "Rojava'nın Serekaniye bölgesindeki direnişin destanlaştığını" belirterek Rojava halkının yalnız olmadığını bildirdi. Yine BDP eş başkanı S. Demirtaş da, Serekaniye'ye yönelim Amed'e yönelimdir, diyerek desteğini sundu. Ayrıca 26 Ocak'ta Serkaniye direnişini desteklemek için Nusaybin'de BDP, DTK ve bazı sivil toplum kuruluşlarının organize edeceği bir gösteri düzenlenecektir. 
  Dünya basını hala Serkaniye direnişinin ortaya çıkardığı son yılların en haklı mücadelesinin ya farkında değil ya da dilsiz şeytan konumunda... Dünyadaki tüm devrimsel gelişmelere oryantalist de olsa ilgi gösteren Marksist ve Liberal basın Serekaniye gerçeğini henüz kavramış değil. Özellikle Kuzey Kürdistanlıların Serekaniye direnişi algısını anlamada da Türk ve dünya basını hala kör... Türkriye'de Trockist çizgide yayın yaptığını iddia eden Marksist.org sitesi de çetecilerin saldırılarına adeta Stalin'in İspanya iç savaşındaki rolünü oynarcasına hem çarpıtma hem de falanjist karakterli Türk emellerinin çetecileri kullanma biçimini kirli birkaç haber yayıcı sayesinde aklamaktadır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kâhta'dan Madagaskar'a Osman Sebrî

Rojava'daki (Batı Kürdistan) askeri durum, cepheler, mevziler, silah durumu: Grafik analiz #WestKurdistanNoPasaran

Kürdistan’da propaganda savaşları: Kazananlar, kaybedenler