Serekaniye savaşı


Serêkaniyê'de bir eve tank mermisi isabet etti

ANF
21:18 / 18 Ocak 2013
URFA - Serêkaniyê kentinde yapılan barış anlaşmasına rağmen 2 gün önce silahlı çete gruplarının YPG ve sivillere saldırmasının ardından başlayan çatışmalarda ağır kayıplar veren çeteler ellerinde bulunan tanklarla kente bomba yağdırmaya devam ediyor. Gündüz saatlerinde evlerine tank mermisi düşen çoğu kadın ve çocuktan oluşan 16 kişilik aile akşamüzeri sınırı geçerek, Ceylanpınar Belediyesi'ne sığındı.

Serêkaniyê'de 2 gün önce başlayan ve dün öğleden sonra çete gruplarının elinde bulunan tanklarla kenti bombalamasıyla farkı bir boyuta taşınan çatışmalar bugün şiddetlenerek devam etti. Serêkaniyê'de ki yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, 3'üncü kez kente saldırı girişiminde bulunan çete gruplarının Mehata bölgesinde daha önceki seferlerde olduğu gibi "ganimet paylaşımı" nedeniyle kendi aralarında da çarpışmaya başladıkları ve 150'den fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Silahlı grupların YPG güçleriyle ateşkes yapmak için girişimlerde bulunmak istediği; ancak YPG'nin bu sefer kesinlikle ateşkesi kabul etmediği ve tüm silahlı çete gruplarının kenti koşulsuz terk etmesi çağrısı yaptığı iddia edildi.

Evine top mermisi isabet eden Serêkaniyêli aile Ceylanpınar'a geçti

Gündüz saatlerinde evlerine tank mermisi düşen çoğu kadın ve çocuktan oluşan 16 kişilik aile akşamüzeri sınırı geçerek, Ceylanpınar Belediyesi'ne sığındı. Çete mensuplarının elinde bulunan tanklarla gelişigüzel Kürtlerin yaşadığı bölgeleri bombaladığını belirten Hemmed Xêr adlı Serêkaniyêli, zaten elektrik, su ve gıda sıkıntısı nedeniyle zor günler yaşadıklarını, evlerine düşen tank mermisiyle evlerinin harabeye döndüğünü söyledi. Tel örgüleri geçerek Ceylanpınar'a geldiklerini söyleyen aile bireyleri Roajava'daki çatışmalarda çetelerden çok sayıda yaralı ve ölü olduğunu söyledi. Evlerine yakın bir medreseye de top mermisi düştüğünü belirten çoğu çocuk ve kadından oluşan aile, belediye görevlileri tarafından ihtiyaçları karşılanarak ilçede ki bir eve yerleştirildi.

Öte yandan, 2 günden bu yana devam eden çatışmalarda Ceylanpınar'a getirilen yaralı çete mensubu sayısının 68 olduğu öğrenildi. Yaralılardan 4'ü hayatını kaybederken, durumu ağı olan 18 yaralı ise Urfa merkezde ki çeşitli hastanelere sevk edildiği bildirildi. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rojava'daki (Batı Kürdistan) askeri durum, cepheler, mevziler, silah durumu: Grafik analiz #WestKurdistanNoPasaran

Kâhta'dan Madagaskar'a Osman Sebrî

Kürdistan’da propaganda savaşları: Kazananlar, kaybedenler