Rojava (Batı Kürdistan) Güncesi: (18 Mayıs)


Serekaniye:
Daha önceki çatışmalarda çeteci grupların alıkoyduğu 14 yurtsever asayiş güçlerinin devreye girmesiyle serbest bırakıldı. Til Temir, Ebû Rasên köylerinden alınan yurtseverler bugün itibarıyla özgürler. Tirebesiye’de kaçırılan diğer yurttaşlar henüz serbest bırakılmadı.
Afrin
Hawarnews.com sitesine göre YPG ve asayiş güçlerinin Afrin’de ortaklaşa düzenlediği operasyonda yaklaşık 10 ton haşhaş bitkisi ele geçirildi. Qulkê û Celemê köyünde ele geçirilen haşhaştan sonra bölgedeki asayiş güçleri bu tip çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.
Qamişlo:
PYD, 18 Mayıs Şehitler günü dolaysıyla Kuzey Kürdistan Devrim şehitlerini anan bir bildiri yayınladı. Bildiride Kürdistan ulusal savaşında bugüne kadar yaşamını yitirenlerin anısına bağlı kalınacağı belirtildi.
CERABLUS:
Cerablus ve Halep’te Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Kürt ve Arap aydınlardan oluşan bir grup daha önce başlatılan imza kampanyasına katıldılar.
TIRBESPIYÊ:
Rojavalı Ezidilerin Xilmet bayramları özgür Kürdistan koşullarında kutlandı.
KOBANE:
Kürt Yüksek Konseyi’ne bağlı asayiş güçlerinin giderek kurumsallaştığı Kobane’nin 5 ayrı köyünde asayiş merkezleri açıldı. Yaklaşık 40 kişi bu asayiş merkezlerinde görev alacak.
  Daha önce yarım bıraktığım blog çalışmalarını devam ettireceğim.  http://www.hawarnews.com/kurdi/index.php?option=com_webplayer&view=video&wid=7  sitesi ve başka sitelerden de yararlanarak kısa haberler, yorumlar ve değerlendirmeler yazacağım. Demokratik Kürdistan devriminin Rojava’daki kurumsallaşmasını, sorunlarını, olası hedeflerini ve çalışmalarını aktarmaya devam edeceğim.  Ayrıca okurlardan gelecek haber, yorum ve eleştirileri de yayınlayacağım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rojava'daki (Batı Kürdistan) askeri durum, cepheler, mevziler, silah durumu: Grafik analiz #WestKurdistanNoPasaran

Kâhta'dan Madagaskar'a Osman Sebrî

Kürdistan’da propaganda savaşları: Kazananlar, kaybedenler