Rojava Güncesi (19 Mayıs)


Rojava’nın çeşitli kentlerinde 18 Mayıs şehitlerini anma etkinlikleri düzenlendi. Qamişlo’da TEV-DEM (Endamê Tevgera Civaka Demokratîk) öncülüğünde merasim düzenlendi. Merasimde Kürdistan şehitlerinin bugünkü Rojava değerlerini yarattığı vurgusu ön plana çıktı. Kobane, Derik,  Efrin, Dirbesiye, Tirbesipeye, Heseke, Amude ve Serekaniye şehirlerinde de benzer etkinlikler gerçekleştirildi.
Serekaniye:
Suriye rejiminde askerken kendisinden 8 aydır  haber alınamayan Kürt genci Serdar Ehmed Miste’nin akıbeti hakkında yeni bir bilgi henüz yok. 1 Nisan 2011 yılından BAAS rejimi tarafından zorla askere alınan genç,  askerlik görevindeyken göz altına alınmıştır. 8 aydır da haber alınamamaktadır. 1992 Kobane doğumlu olan Serdar Miste için irtibat numarası:
Girke Lege:
Girke Lege’de yardım kampanyası etkinlikleri düzenlendi. Girke Lege Halk Meclisinin öncülük ettiği yardım kampanyası yerel sanatçıların konserleri ve folklor gösterileriyle devam etti. Çeşitli konuşmaların yapıldığı halk toplantısında dayanışmanın, savaş şartlarında dayanışmanın önemi vurgulandı.
Qamişlo:
Qamışlo’da tüm beledıye üyelerinin katılımıyla “Doğa özgürlük Simgesidir.” adlı panel etkinliği düzenlendi. Bu panele PYD,  Suriye Kürtleri,  Kürt solu ve Kürt  liberal partisinin yetkilileri katıldı. Halk Meclisi başkanı Remzıye Muhammed ilk kez doğa ekoloji üzerine bir panelin özgür Kürdistan koşullarında gerçekleştiğini belirtti. Kürt Liberal Partisi yetkilisi de doğayı korumanın herkesin sorumluluğu olduğunu belirtti.
ayrıntılı bilgi için http://www.hawarnews.com/kurdi/index.php

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kürdistan’da propaganda savaşları: Kazananlar, kaybedenler

Rojava'daki (Batı Kürdistan) askeri durum, cepheler, mevziler, silah durumu: Grafik analiz #WestKurdistanNoPasaran