Rojava Güncesi (27 Mayıs)

Serekaniye:

 2012’nin  Kasım ve aralık aylarında TC destekli çetelerin saldırılarına maruz kalan Serkaniye halkı, YPG’nin desteğiyle bu güçlere dur demiş, geçici bir anlaşma sağlanmıştı. Homs ve Kusayr’da Esat rejimine karşı mevzi kaybeden ÖSO’ya bağlı kimi gruplar Afrin ve Qamişlo’dan sonra Serekaniye’ye de saldırdılar. Çatışmaların üçüncü gününde YPG’ye yakın haber kaynaklarının geçtiği bilgilere göre 11 çete üyesi öldürüldü,  4 YPG savaşçısı yaşamını yitirdi. Serkeniye’de esnafa yönelik tacizlerde bulunan çetelerin Tilxelefe köyüne saldırmasıyla çatışmalar başlamıştı.  Çeteci güçlerin bazı yaralılarının Urfa’da hastanelerde tedavi edildiği bilgisi de sosyal ağ kullanıcılarınca belirtildi.  El Nusra çetesine bağlı güçler ilk saldırıda 4 kayıp vermişlerdi. Ayrıca El Nusra çeteleri esir aldıkları 2 YPG savaşçısına işkence yaptılar.
 Cihatçı çetelerin Serekniye'deki işkencelerinden bir görüntü. 
    Efrin:
ÖSO’ya bağlı 21 Cihatçı çete Afrin’de Kürtlere karşı savaş ilan etti. Afrin’deki çatışmalar da 3.güne girdi.  Bu çatışmalarda 3 YPG savaşçısı hayatını kaybederken, cihatçı çetelerin onlarca kayıp verdiği belirlendi.  YPG’ye karşı çatışmalarda yer alan Azadi Partisi bağlantılı Selahaddin grubunun komutanı Bewar Mustafa da yaralandı. Azadi Partisi, Arap baharıyla birlikte ÖSO’ya yakın gruplarla hareket etmekte, kimi PYD çalışanlarını da Türk MİT’ine ispiyonlamakta, TC’nin ilgili kurumlarıyla Rojava’da PYD’nin tasfiyesi için çalışmaktadır. Liva el Tewhid ve Liva el Fatih gruplarının da iştirak ettiği Afrin çatışmalarında çetelere ait birkaç askeri araç imha edildi. Yine bu grupların komuta kademesinde yer alan birkaç sorumlu da öldürüldü. PYD ve Çeşitli yurtsever örgütler AFRİN’de eli silah tutan herkesi mevzilenmeye ve çetelerin saldırısına karşı direnişe çağırdı. Bu arada rejim güçleri de Afrin ve Qamişlo’ya bağlı bazı Kürt ve Arap köylerine havan saldırısı düzenledi
Afrin direnişinden bir kare 

   Not: Bilgiler, ANF, www.hawarnews.com ve sosyal ağlardan derlenmiştir. Çetelerin verdikleri kayıpların fotoları kimi facebook sayfalarında yayınlanmasına rağmen bloğa almamayı uygun gördüm.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kâhta'dan Madagaskar'a Osman Sebrî

Rojava'daki (Batı Kürdistan) askeri durum, cepheler, mevziler, silah durumu: Grafik analiz #WestKurdistanNoPasaran

Kürdistan’da propaganda savaşları: Kazananlar, kaybedenler