Batı Kürdistan halk koruma birlikleri YPG'nin kara propagandalara cevabı


YPG Basın merkezi, Baas rejimine bağlı basın kurumlarında ve Güney Kürdistan'da yayınlanan haberlerde Til Birak ve Til Hemis'de süren YPG operasyonlarının rejim güçleri desteği ile yürütüldüğü iddiasını yalanladı. Basın merkezi, asıl amaçlananın özgürlük hareketini karalamak olduğunu bildirdi.

 YPG basın merkezi resmi internet sayfasında bir açıklamada bulundu.
Açıklamada şöyle dendi: '' Güçlerimiz ne zaman Rojava'daki bölgelerden çete gruplarını çıkarmak amacıyla temizlik harekatı başlatsa, devrimci çalışmalarımızı karalamak için gerçeğe aykırı seslerin yükseldiğini görüyoruz. Bazı Kürt çevrelerin açık bir şekilde bu kara propagandanın parçası olması ilginçtir. Baas rejimi ve destekçileri kendi basın kurumları aracılığı ile güçlerimizi, kendi işbirlikçileri gibi göstermektedir. Bu çevreler, bu kirli eylemleri/çalışmaları ile özgür irademize zarar vereceklerini, savaşçılarımızı halkın gözünden düşüreceklerini düşünmekteler.''

   YPG basın merkezi, Baas rejimine bağlı basını ve bazı Güney Kürdistan basın kurumları tarafından yayınlanan raporların tamamıyla gerçekten uzak olduğunu bildirerek şöyle devam etti: '' Rojava'daki bölgelerin DAIŞ çetelerinden arındırılması operasyonumuz açık bir biçimde yürütülüyor. Bu harekatta bölgedeki Kürtler ve Araplar, savaşçılarımıza destek verdi. Bu gerçekliğe rağmen, Yıkılan ve hiçbir meşruiyeti kalmayan Baas rejimi kendini başarılarımızın ortağı gibi göstermeye çalışmaktadır.Münafık rejim basını daha önce kendi kontrolünde bulunan Qamişlo'nun güneyinde yer alan bazı Arap köylerinin görüntülerini çekerek, gerçeği saptırmak ve mağlup güçlerini yeniden canlandırmaya çalışmaktadır. Bazı Güney Kürdistan basın-yayın kurumlarının da 'rejim ve YPG birlikte muhalefet güçlerine saldırıyorlar' gibi tutumlarıyla DAIŞ çetelerini ve Cehbhet El-Nusra'yı güçlendirmektedirler''.
   YPG basın merkezi, hiçbir Baas rejimi askeri varlığının özgürleştirilen alanlarda bulunmadığını açıkladı ve şöyle dedi: ''Şimdiye kadar hiçbir rejim basın kurumu özgürleştirilen alanlara geçmedi. Biz de YPG olarak, hiçbir şekilde Baas rejimine bağlı basın kurumlarının kurtarılmış/özgürleştirilmiş bölgelerimize girmesine izin vermiyoruz. Bu bölgelere girenler  de güçlerimiz tarafından doğrudan tutuklanacaklardır. Yenik ve katil rejimin özel savaş basınına hiçbir şekilde çağrıda bulunmayacağımız bilinmelidir. Güney Kürdistan basın kurumlarına bu yalan haberlerin sadece DAIŞ çetelerine hizmet ettiğini hatırlatıyoruz/söylüyoruz''.

YPG basın merkezi son olarak Kürt halkına , Baas rejimi ve DAIŞ çetelerinin yalanlarına itimad edilmemesi ve kutsal değerlerine sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rojava'daki (Batı Kürdistan) askeri durum, cepheler, mevziler, silah durumu: Grafik analiz #WestKurdistanNoPasaran

Kâhta'dan Madagaskar'a Osman Sebrî

Kürdistan’da propaganda savaşları: Kazananlar, kaybedenler