Batı Kürdistan-Qamişlo YPG Asayiş açıklaması

  Qamişlo- Güney Batı Kürdistan genel asayişi yönetimi birlikleri kurulduğu günden şimdiye kadar 30 mayınlı saldırıdan 21'inin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 9 bombalı saldırı, 2 tane de intihar saldırısı gerçekleşti. Asayiş, aynı zamanda 4907 kişinin tutuklandığını, 42 adet de uyuşturucu operasyonunun gerçekleştirildiğini duyurdu.

Güneybatı Kürdistan Asayişi kurulduğu günden bu güne kadar, asayişin yürüttüğü çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. Bu itibarla, genel asayiş merkezininin bulunduğu Qamişlo'da bir basın açıklaması yapıldı.
   Ciwan İbrahîm, bu saldırılar dolayısıyla 30 sivil vatandaşın ve asayiş görevlisinin yaşamını yitirdiğini, ayrıca 30'dan fazla da yaralının bulunduğunu söyledi.
İbrahîm bu zaman dilimi içerisinde toplamda 4907 sivil tutuklandı ve bunlardan 4325 kişinin serbest bırakıldığını belirtti.
Toplantıda, İbrahîm esrar tarlalarına karşı operasyonların gerçekleştirildiğini, bunların sayısının toplamda 42 olduğunu, bu operasyonlar esnasında 18 kişinin tutuklandığını, bu kişilerden çoğunun, bundan sonra bu işle iştigal etmeyecekleri sözünü vermeleri ardından serbest bırakıldığını açıkladı.
İbrahîm, Süryanileri korumak amacıyla kurulan ''Sotoro'' ile bütün oluşumların korunması amacıyla işbirliği içinde olduklarını açıkladı.
İbrahîm, bazı basın kurumlarının güçlerini hedef aldığını belirterek, asayiş güçlerinin bazı siyasi partilere bağlı kişilerin siyasi eylemleri dolayısıyla tutuklandığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını ve bu basın çevrelerinin amacının asayiş güçlerini görevlerinden alıkoymak olduğuna dikkat çekti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rojava'daki (Batı Kürdistan) askeri durum, cepheler, mevziler, silah durumu: Grafik analiz #WestKurdistanNoPasaran

Kâhta'dan Madagaskar'a Osman Sebrî

Kürdistan’da propaganda savaşları: Kazananlar, kaybedenler