ANF, Kürkçü, Kürt bölgelerine yapılan saldırıları değerlendirdi


Kürkçü: Sınır kapılarından El Kaide geçiyor

ANF
15:15 / 23 Kasım 2012
Ankara - BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Meclis'te alınmış bir karar olmamasına rağmen El-Kaide, El Nusra ve ÖSO'ya Türkiye ve Suriye sınırından her türlü geçişin sağlandığını söyledi. Kürkçü, "En son 21 Kasım 2012'de Özgür Suriye Ordusu ve bazı çetelerin 7 tank ve 50 askeri araçla Türkiye tarafından Serêkaniyê'ye geçtikleri ve Kürtlerle çatışmalarının ardından geri çekilerek yeniden Türkiye tarafına döndükleri haber verilmektedir" dedi.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Batı Kürdistan’ın Serêkaniyê kentinde çetelerin Kürtlere yönelik yaptığı saldırılara ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Kürkçü, "Ceylanpınar ve Suriye tarafında Serêkaniyê (Resuleyn) arasında kalan kesimde son günlerde El-Kaide'ye bağlı gruplarla, özerklik için mücadele eden Kürt güçleri arasında meydana gelen çatışmaların yol açması muhtemel olumsuz sonuçlara Halkların Demokratik Kongresi adına dikkat çekmek istiyoruz" dedi.

Kürkçü atışmaların Türkiye'yi Suriye'deki iç savaşın aktif tarafı haline getirme riski taşıdığını söyledi. Savaşın, Türkiye'nin içine taşındığını ve Türkiye'deki Kürt sorununa ilişkin anlaşmazlıkların Suriye'ye ihraç edildiğini belirten Kürkçü, "Bunun da ötesinde Türkiye'nin, Suriye'de adil, demokratik, çoğulcu ve laik bir yönetim için çaba gösterdiği iddialarına yönelik kuşkuları da kuvvetlendiriyor" dedi.

Kürkçü, Meclis'te alınmış bir karar olmamasına rağmen El-Kaide, El Nusra ve ÖSO'ya Türkiye ve Suriye sınırından her türlü geçisin sağlandığına dikkat çekerek, "En son 21 Kasım 2012'de Özgür Suriye Ordusu ve bazı çetelerin 7 tank ve 50 askeri araçla Türkiye tarafından Serêkaniyê'ye geçtikleri ve Kürtlerle çatışmalarının ardından geri çekilerek, yeniden Türkiye tarafına döndükleri haber verilmektedir. Öte yandan çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınmak üzere sınıra yığılan Serêkaniyêli 3 bin Kürt sınırda bekletilirken, yaralı ÖSO muhariplerinin tedavileri için Ceylanpınar'daki sağlık kuruluşları seferber edilmiştir" diye belirtti.

Kürkçü, AKP hükümetinin sınırdaki faaliyetlere son verilmesi için önlemler almasını isteyerek, şunları belirtti: "Bu çete faaliyetleri yalnızca Suriye'de canlanan çoğulculuk özlemlerini, yeni hayat arayışlarını, Esad diktatörlüğüne Kürt halkının verdiği yanıtı kanla bastırmaya yöneldikleri için sorun oluşturmuyor. Devleti kuşatan her türlü çete faaliyeti, aynı zamanda Türkiye'nin bütün yurttaşlarını başına buyruk, yasa tanımaz bir şiddet örgütüyle de baş başa bırakıyor. Dahası bu sınır aşan saldırganlığa, Türkiye'nin sınır bölgelerinde yaşayan halklar açısından bir demografik mühendislik operasyonu da eşlik ediyor. Cilvegözü, Kilis, Ceylanpınar ve Akçakale sınır kapılarının karşısındaki tümüyle Selefi gruplarla El-Kaide'nin elindeki Suriye sınır kapıları Türkiye tarafına savaşçı grupların yığılması ve bölgenin Alevi ve Kürt nüfusunun taciz edilerek, sınır bölgelerinden uzaklaştırılması için bir geçit olarak kullanılmaktadır."

CHP’Lİ VEKİL: MUHALİFLERE 2,5 MİLYON MERMİ GÖNDERİLDİ Mİ?

Öte yandan CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e verdiği bir soru önergesinde, "Suriye'de yönetime karşı savaşan muhaliflere 2.5 milyon Kalaşnikof mermisi gönderildiği doğru mudur?" diye sordu. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rojava'daki (Batı Kürdistan) askeri durum, cepheler, mevziler, silah durumu: Grafik analiz #WestKurdistanNoPasaran

Kâhta'dan Madagaskar'a Osman Sebrî

Kürdistan’da propaganda savaşları: Kazananlar, kaybedenler