Serekaniye'de son durum (ANF)


Serêkaniyê'de çeteler ağır darbe aldı

ANF
17:47 / 22 Kasım 2012
Serêkaniyê - Serêkaniyê’ye yönelik saldırı başlatan paramiliter gruplar YPG güçleri ile girdikleri çatışmada ağır darbe aldı. Türk rejiminin desteğine rağmen YPG karşısında ilerleyemeyen gruplar bugünkü çatışmalarda en az 9 kayıp verdi. 3 askeri araç da Kürt güçleri tarafından ateşe verildi. Çatışmalarda 1 YPG’li yaşamını yitirdi, 1’i de yaralandı.

Batı Kürdistan’ın Serêkaniyê’de Türkiye destekli çeteci gruplar ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. YPG güçlerinin sert direnişi karşısında ilerleyemeyen çeteci gruplar, ağır kayıplar verdi.

Çatışmalarda saldırgan çetecilerden en az 9’u öldü. Ölen çetecilerin 5’inin cenazelerinin YPG’lilerin elinde olduğu bildirilirken, 4’ünün cenazelerinin ise Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü öğrenildi. Çatışmalarda ayrıca saldırgan guruplara ait 3 askeri araç ateşe verildi. Bugünkü çatışmalarda 1YPG’li hayatını kaybederken, 1 YPG’linin de yaralandığı açıklandı.

Sınır bölgesinde Serêkaniyê girmek isteyen bir grup ise YPG’liler tarafından pusuya düşürüldü. Burada çıkan çatışmada çok sayıda çete üyesi öldüğü veya yaralandığı bildirilirken, grup geri çekilmek zorunda kaldı.

Söz konusu çatışmadan sonra sınırdaki Türk birlikleri de Serêkaniyê’ye top ve havan saldırısı düzenledi. Kentte çatışma devam ederken, geri kaçan grupların tekrar sınıra yakınlaştıkları öğrenildi.

Saldırgan çeteci grupların Türk yetkilileri tarafından, “Her türlü destek verdik, neden hala kent YPG’nin elinde, eğer böyle devam ederse biz sizi vururuz” şeklinde tehdit edildikleri, bu nedenle tüm güçleri ile saldırdıkları gelen bilgiler arasında.

Öte yandan, saldırgan çeteci gruplar Guraba El Şam ile El Nasra Cephesi içinde Teyar El Musteqbel’in partisine bağlı Şems El Huriye gibi Kürt gruplarının da bulunduğu öğrenildi.

YPG Şehid Abid Tugay komutanlığı, çeteci grupların Türkiye ve bazı Kürt kesimlerle ilişkilerini gösteren görüntüler bulunduğunu bildirdi. Söz konusu görüntülerin yarın kamuoyu ile paylaşılacağı duyuruldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kâhta'dan Madagaskar'a Osman Sebrî

Rojava'daki (Batı Kürdistan) askeri durum, cepheler, mevziler, silah durumu: Grafik analiz #WestKurdistanNoPasaran

Kürdistan’da propaganda savaşları: Kazananlar, kaybedenler