ANF, son dakika: Serekaniye çatışmasından ilk bilgiler


Serêkaniyê'de çok sayıda paramiliter öldürüldü

ANF
15:44 / 22 Kasım 2012
Serêkaniyê - Türkiye üzerinden Serêkaniyê sınırlarına giren yüzlerce paramiliter ile YPG güçleri arasındaki çatışmalarda sınır hattında en az 5 çeteci öldürülürken, Elok köyüne Türkiye tarafından atılan bir top düştü.

Çarşamba günü Türkiye üzerinden tank ve ağır silah yüklü askeri araçlarla Serêkaniyê sınırlarına giren yüzlerce paramiliter bugün saldırıya başladı. Saat 14.00’te başlayan çatışmalar hem sınır hattında hem de kentte sürüyor.

8 Kasım’da Arap mahallesi olan Mehet’e giren gruplar buradan Kürt mahalleleri olan Xiraba ve Hawarna’yı ateş altına almaya başladı. YPG’nin karşılık vermesi üzerine Mehet ve Xiraba arasında bir tetikçi öldürüldü.

Çatışma, Serêkaniyê’nin ikizi olarak da değerlendirilen Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinden de duyuluyor. Sınır kapısına yönelen ambulanslar çete mensubu kişilerin yaralı ve cenazelerini taşıyor. Şu ana kadar Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne en az 4 kişinin cenazesinin getirildiği belirtiliyor.

KÜRT KÖYÜNE TOP ATIŞI

Çatışmalar kentin bir çok noktasına yayılırken, Türkiye tarafından atılan bir top mermisi Elok köyüne düştü. Ancak can kaybı olup olmadığı konusunda bilgi alınamadı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rojava'daki (Batı Kürdistan) askeri durum, cepheler, mevziler, silah durumu: Grafik analiz #WestKurdistanNoPasaran

Kâhta'dan Madagaskar'a Osman Sebrî

Kürdistan’da propaganda savaşları: Kazananlar, kaybedenler