İslami STK'ların ROJAVA Açıklaması

İslami STK'ların ROJAVA Açıklaması
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI
SAYGIDEĞER KAMUOYU
     Bilindiği üzere son günlerde Suriye Kurdistan Bölgesinde ( Rojava )  kadın ve çocuklar da dahil masum sivilleri, siyasi kişileri ve bir bütün olarak Kürd halkını hedef alan saldırılar gerçekleşmektedir.  Bağımsız kaynaklarca doğrulanan ve bazı uluslararası çevrelerce de kınanan bu saldırılar neticesinde Haleb yakınlarındaki Tıl Hasıl ve Tıl Aren köylerinde onlarca Kürd sivil insanı katledilmiş yüzlerce Kürd ise rehin alınmış durumdadır.
     Öncelikle kim tarafından ne amaçla yapılırsa yapılsın bu katliamları kınıyor ve rehine alınan Kürdlerin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Aynı zamanda sessizliğini koruyan uluslararası kamuoyunu ve İslami camiayı duyarlılığa davet ediyoruz. Mübarek Ramazan ayında, İslam’ın adını kullanarak sivil insanlara saldıranları insanlık vicdanına ve Allah’ın  cc. adaletine havale ediyoruz.
     Kamuoyuna yansıyan haberlere göre gerek Özgür Suriye Ordusu gerekse En-Nusra Cephesi militanları Kobani bölgesini kuşatmış durumdadır. Hiçbir gıda ve ilacın ulaşamadığı bu bölgede büyük bir insani dram yaşanmaktadır. Türkiye Hükümetinin sınır kapılarını kapatması ve insani malzemelerin geçişini engellemesi, bu dramı daha da ağırlaştırmıştır.
     Suriye Muhalefetinin Kürtlerin Statü talebini kabul etmemesi düşündürücüdür. Gerçek hedefi Zalim Esed Rejimi olması gereken ÖSO ve En-Nusra Cephesinin Kürd halkını tehdit ve tekfir etmesi vicdan, izan ve  İslam ile bağdaşmamaktadır.
     On yıllardır Suriye Devletinin zulmü  altında yaşayan Mazlum Kürd halkının da Özgür olma ve geleceğini belirleme hakkı vardır.Komşu halklarla barış içinde yaşamak isteyen  Kürd Halkı’nın iradesine saygı duyulmalıdır.

Bizler İslami duyarlılığa sahip Sivil Toplum Örgütleri olarak;

     1- Bir halkın meşru kazanımlarını hedef alan Her türlü saldırının kabul edilmez olduğunu, bu saldırıları yapanların tarih ve insanlık vicdanında mahkum edileceğini belirtiyor ve bu güçlere destek verenlerin  meşrutiyetinin sorgulanır hale geleceğini deklere ediyoruz.
     2- Birleşmiş Milletleri, Avrupa Birliği’ni, İslam İşbirliği Teşkilatını ve diğer Uluslar arası Kuruluşları Rojava’daki katliamı ve ablukayı durdurmaya  çağırıyoruz
     3- Saldırılarda kullanılan bir kısım silahın 2 Ağustas  2013 tarihinde Türkiye üzerinden çetelere ulaştırıldığı iddiaları karşısında Türkiye Hükümetini açıklama yapmaya davet ediyoruz.
     4- Sınır kapılarının açılmasını ve Rojava Kürdistan Bölgesine insani yardım götüren tırların serbest bırakılmasını istiyoruz.
     5- Türkiye Hükümetini ve İslami camiayı hak ve adalet ölçüsü içinde tüm guruplara eşit noktada olmaya davet ediyoruz.
     6- Kürd Halkını başta Rojava olmak üzere bütün dünya mazlumları ile dayanışmaya ve dua etmeye çağırıyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Bu basın demecinin altında imzası olan sivil toplum kuruluşları:
Tevgera İslami ya Gel - Kürdistan İslami İnsiyatifi (AZADİ) Med-Zehra Vakfı - Nubıhar Derneği Din Adamları ile Yardımlaşma Derneği - Ufuk Der -Mazlum-Der - Dicle-Fırat Diyalog Grubu Diyarbakır İnanç Komisyonu - Zeytin Dalı Barış Platformu
-

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rojava'daki (Batı Kürdistan) askeri durum, cepheler, mevziler, silah durumu: Grafik analiz #WestKurdistanNoPasaran

Kâhta'dan Madagaskar'a Osman Sebrî

Kürdistan’da propaganda savaşları: Kazananlar, kaybedenler