El Nusra ve El Qaide Çetelerinin Halep'te Sivil Kürt Katliamı,Seyit Evran Haberi

Derik, Rımelan, Girkê Legê, Çilaxa, Qamişlo, Serêkaniyê ile Tel Abyad’ta ağır darbeler yiyen El Kaide bağlantılı çeteler, yenilgilerinin intikamını almak için Halep’in Sefire ilçesine bağlı Tel Hasıl ve Tel Aran beldelerindeki sivillere yönelik saldırılar başlattı.
Çete gruplarının Halep’in Sefirê ilçesine bağlı Tel Aran ve Tel Hasıl Kürt Beldelerine yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda insanlık dramı yaşanıyor.  Tank, havan ve ağır silahlarla yapılan saldırılarda şu ana kadar 50’nin üzerinde sivil hayatını kaybederken 350 kişi rehin alınmış durumda. Irak-Şam İslam Devleti ile El Nusra bağlantılı çeteler, telefon hatlarının kesik olduğu Tel Hasıl ve Tel Aran’dan sağlıklı bilgi alınmasını engellemek için yolları da kapattı. El Ekrad (Kürt) Cephesi kaynakları, bölgede Kürtlere yönelik katliam girişimleri olduğunu bildiriyor.
Dört gün önce Tel Aran ve Tel Hasıl’a yönelik El Nusra Cephesi ile kendisine bağlı hareket eden diğer radikal İslamcı grupların saldırılarına hedef olan Tel Aran ve Tel Hasıl’daki katliamlara, henüz uluslar arası güçlerden hiç bir tepki gelmedi.  
Saldırılarda şu ana kadar 25’nin kimliği tespit edilen 50 kişinin katledildiği bildiriliyor. Ayrıca alınan bilgilere göre her iki beldeden yaklaşık 300 sivil insan bu gruplar tarafından alıkonulmuş durumda. Ayrıca Lübnan’dan çalışmadan dönen 50 genç Kürt işçi de aynı gruplar tarafından rehin alındı. Kaçırılan sivillerden bir haber yok. Kimliği henüz tespit edilmeyen rehineler arasında çocukların da bulunduğu belirtiliyor.
Rehin alınan sivillerin kentten çıkmak üzere olan ailelerden oluştuğu öğrenilirken, katledilenlerin çoğunun rehineler olduğu belirtiliyor. Silahlı grupların bölgeye ulaşımı engellemek için yolları kapatıp telefon hatlarını kesmiş durumda.
Katledilen Kürt sivillerin Cephet Ek Ekrad saflarında savaşan insanların anneleri, babaları, kardeşleri oldukları belirtiliyor.
Katledilen siviller arasında isimleri öğrenilenler şöyle: Tel Aran’dan; Hamud Haci Arcun, Nuri Arcun, Hüseyin İbrahim Xemis, Ahmet İbrahim Şemo, Abdo Skeyf El Hemsi, Hüseyin Ebu Ceras, Hüseyin Ramadan Hemo, Rekan Skef El Hemsi, Arif Abdo Zada, Mir Hüseyin Hawa, Adıl Ato, Muhammed Ato, Abdurrezak Beşar, Abdulselam Beşar, Abdo Selim, Ali El Humsi ile kardeşi, Hemud Kasap, İbrahim Ahmed Cocki, Rıdvan Kasım Kalo, Ali Arif Hawa Tel arandan.
Tel Hasıl belgesinde öldürülenlerin kimlikleri şöyle; Rıdvan Hamadi Kaso Kalo, Esat Nehsan Ebu Nehır, Hüseyin Cemal Hemdo, Hemam Ahmet Hemam Tarbuş, Hüseyin Cemal Hemdo Tarbuş. Bu bölgede öldürülen arasında da kadın, çocuk ve yaşlıların olduğu bildiriliyor.
Halep’in Doğusundaki Kubeysin, Cerablus, Mumbiç, Tel Aran, Tel Hasıl ile bu bölgelere bağlı beş köy nüfusu Kürtlerden oluşuyor. Tel Hasıl ve Tel Aran beldeleri ile bağlı köylerde yaklaşık 40 bin Kürt yaşıyor.
Bölgede yaşayan Kürt nüfusunun tamamı da bu katliam ve saldırı tehditi altında bulunuyor. Saldırıların Mumbiç, Cerablus,Tel Elem, Kebra, Kefer Ziğir ve Eraz bölgesine de yayılmasından endişe ediliyor.
ANF

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kürdistan’da propaganda savaşları: Kazananlar, kaybedenler

Rojava'daki (Batı Kürdistan) askeri durum, cepheler, mevziler, silah durumu: Grafik analiz #WestKurdistanNoPasaran